Tøybleier – 5 myter og virkelighet

Tøybleier – 5 myter og virkelighet

Det er mange myter om tøybleiebruk i samfunnet. Jeg har skrevet en liten artikkel hvor en kan finne ut hva egentlig virkeligheten er. Tøybleier er fine, enkle og miljøvennlige. Jeg anbefaler sterkt å prøve ut selv for barnets og verdens beste.

  1. Tøybleier er brettebleier.

For tiden er moderne gjenbrukbare bleier ikke en kombinasjon av brettebleie og “voksduk”, men er laget av mye bedre materialer: bambus, bambusfrotté, ubleket bomull, pustende Pul.

2. Bleier som kan brukes igjen, må strykes.

Moderne tøybleier som ligner på engangsbleier, skal ikke strykes. Det vil ødelegge materialene i bleien.

3. Tøybleier er ubehagelige for barn.

Moderne tøybleier er utstyrt med passende trykknapper eller borrelåsfester som gjør at bleien passer godt til barnets kropp. Et stort antall modeller og størrelser gir deg muligheten til å finne de riktige bleiene. Du kan velge mellom smale eller brede gjenbrukbare bleier. Du kan finne bleier i one-size størrelse, som vil bli brukt gjennom bleieperioden, eller størrelsesbleier som er dedikert til alder og vekt.

4. Tøybleier lekker

Ja og nei. Det er viktig å være klar over at tøybleier ikke er så absorberende som engangsbleier og bør skiftes ut annenhver time. Ekstra innlegg kan brukes om natta for å øke absorberingsevnen. Tøybleier krever hyppigere skift. Tanken bak tøybleiebruk er at barn blir lengst mulig tørre bleie for barnas helse og behag. Så for å oppsummere tøybleier leker hvis de er for lenge på eller når en bruker for svake innlegg. Samtidig holder de bedre på avføring siden de har stikk på ryggen.

5. Tøybleier føles våte og «gnager» babyens rompe.

I moderne tøybleier puster huden mye bedre enn i engangsbleier. På innsiden er det ofte brukt materialer som gir følelsen av tørrhet. Fuktigheten holdes i det absorberende innlegget, og babyen er tørr på stumpen.

Mange leger anbefaler tøybleier når barn sliter med sår i bleieområdet. Tøybleier laget av pustende materialer, hyppigere skift og mindre kjemikalier kan hjelpe å kurere sår.