Tøybleier og rumpesalver mot problemer under bleieperioden

Les denne artikkelen til å vite hvorfor anbefaler tøybleier og økologiske rumpesalver mot problemer under bleieperioden

Mange barn har problemer med sår på stumpen under bleieperioden. Det skyldes sensitiv hud, fuktighet og dårlig lufttilgang. Sårene kan være veldig vonde.  Min sønn hadde også slike problemer selv med veldig god hygiene og bruk av potetmel ved hvert bleieskift. Sår i bleieområdet forsvant fort da vi begynte å bruke tøybleier. Det hjalp slik at vi sluttet å bruke alle salver og potetmel. Tøybleier slipper inn luft, uansett type, både ull og pulpolyester puster.

Når man har brukt engangsbleier og går over til tøy, kan det i en periode bli enda mer sår. Da renser huden seg for kjemikalier som engangsbleier inneholder.

Ved sår på stumpen anbefaler jeg å bruke potetmel,  lufttørke området,  vaske  med bare vann, eventuelt vann blandet med litt mandelolje. Hvis man trenger å bruke salver er det lurt å bruke engangsinnlegg, slik at bleiene ikke blir fettete og «tette» av salver. Det kan påvirke absorberingsevnen. Hvis du merker at bleiene absorberer dårligere enn før er det lurt å ta en strippe runde.